Винахід належить способу знешкодження мікроорганізмів магнітною гіпертермією, у якому на суспензію мікроорганізмів з біогенними магнітними наночастинками діють змінним магнітним полем із частотою 80 кГц та напруженістю 7,96 кА/м за температури 42-43 °С протягом 1 години, при якому проводять генетичний аналіз мікроорганізмів для визначення локалізації та типу внутрішньої будови їх біогенних магнітних наночастинок, причому мікроорганізми, які синтезують кристалічні біогенні магнітні наночастинки, знешкоджують магнітною гіпертермією, використовуючи як магнітний матеріал їх власні біогенні магнітні наночастинки, а мікроорганізми із аморфними біогенними магнітними наночастинками знешкоджують магнітною гіпертермією, в якій аморфні біогенні магнітні наночастинки використовують для підвищення ефективності знешкодження.

Винахід належить до знешкодження мікроорганізмів магнітною гіпертермією у медицині, при лікуванні запальних інфекційних захворювань, та в лабораторних дослідженнях; а також при очищенні води та виготовленні магнітокерованих біосорбентів.

Автори патенту

  • Наукова група ФБТ-04. Нанобіомагнетизм. Біосинтез біогенних магнітних наночастинок, їх роль в організмі та перспективи контролю цього процесу
  • Наукова група ФМФ-02. Магнетизм конденсованого стану

Comments are closed

Фільтр